Осман Октай: Готвят Станишев за мястото на Барозу

Лютви Местан е новата мъжка секретарка на Ахмед Доган. Това заяви пред Нова телевизия един от основателите на ДПС и зам.-председател на Осман Октай. 
Местан дойде в София с моя покана и така влезе в листата. Дълго време бе подготвян да стане говорител. Той е моделиран за това. Местан не може да изразява лична позиция въпреки изключителната му ерудираност. Той е човек, който винаги е подвластен на това, което ще каже Доган, подчерта Октай. 
Моделът Доган превърна партията чрез власт да бъде филиал на обслужване на обръчи и групировки. Всички говореха как той имал медийни холдинги. Сега се видя, че Доган и медиите са част от този холдинг - за управление на управляващите. Босът е Корпоративна банка - тези, които с държавни финанси финансират не само медийното пространство, но и политически формации, посочи той. 
Делян Пеевски ще бъде деен, докато се преструктурира правителството. Сега ДПС демонстрират, че са част от оформянето на този кабинет, подчерта бившата дясна ръка на Доган. 
Октай коментира и новия кабинет. По думите му Пламен Орешарски е станал заложник на амбициите на Станишев. 
Бившият зам.-председател на ДПС посочи, че неслучайно Станишев е станал председател на ПЕС. Той е човекът, който евросоциалистите гласят да замени Жозе Мануел Барозу на председателския пост, подчерта той. Този проект върви и той го знае много добре. И заради това се отказа от премиерския пост. 
Той демонстрира, че стои на дистанция от съставянето на това правителство и остави Орешарски изцяло на натиска на ДПС, каза още Осман Октай.Според него до една година Пламен Орешарски сам ще подаде оставка, защото няма да може да издържи на натиска и кадруването.Предвиждам следващите парламентарни избори да съвпаднат с тези за европарламент, каза още Октай.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини