Обитателите на Дневен център „Надежда” посетиха „Теклас”

Около 30 потребители на Дневен център „Надежда”, деца и възрастни посетиха  завода за каучукови изделия за автомобилната промишленост „Теклас”.Гостите бяха посрещнати от служители на предприятието още на двора на фирмата и заедно направиха обиколка на един от корпусите на завода. Разгледаха производственият цикъл, имаха възможност да контактуват с работниците, а след това да бъдат заедно на подготвената малка почерпка за тях. За всички потребители на центъра имаше подготвени и подаръци. Срещата и за двете страни не бе първа. 
По думите на изпълняващата длъжността директор на Дневен център „Надежда” Хафизе Мустафа, служители и работници от „Теклас”, са посещавали центъра многократно, а срещите с тях са дългоочаквани и емоционални.
„ Посещение в завода е празник за нашите потребители, защото всяко излизане извън сградата е ново преживяване за всеки един от тях, то е и част от терапията им”, категорична бе г-жа Мустафа. Тя не скри благодарността си към ръководството на предприятието и като жест на благодарност подари на директора на „Теклас-България” АД Метин Денис изработено от потребителите на центъра картинно пано.
От своя страна г-н Метин Денис, заяви, че подобни инициативи не са чужди за фирмата. В предприятието са правени множество дарителски кампании, честа практика е вътрешно фирмената социална помощ, а крайната цел създаване на социална ангажираност не само от страна на ръководството на предприятието, но и от служителите и работниците в него.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини