Плувното лято започна, заради липса на спасители ще си остане само лято

Липсата на спасители може да провали плувното лято в Кърджалийско. Червеният кръст в града подготвя много кадри, но те всички бягат на морето или в чужбина. Дори за басейна в комплекс “Арпезос” не могат да се намерят спасители. Това е причината достъпът до него да е затворен. Така се стигна до абсурда тържествено да открием плувното лято, което в същност ще си остане само лято.

На входа на басейн “Арпезос” има табела, че не работи. Вътре пише-че плуването е забранено. Според Веселина Попратилова,която управлява комплекса в понеделник съоръжението ще бъде достъпно за кърджалийци. Тя смята,че до тогава ще се намерят спасители , а и водата ще се стопли. Кърджали бг вести научи,че се търсят дори пенсионери,които да бдята над плуващите.

Според Попратилова проблемът с течовете на басейна, за който писахме е преодолян. Стените, които пропускаха вода са измазани. Предстои да се поставят тръби и в детския басейн.

За сега обаче треньорите, на които предстои да обучат 240 деца през плувното лято са скептици. Те смятат, че администрацията на басейна се е забавила с ремонтите и назначаването на спасител.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини