До 10 лева падна цената на билета до Истанбул в Кърджали

Цените на билетите от Кърджали до Турция буквално се сринаха през последните дни. Причината са протестите в южната ни съседка. Пътуването по разстоянието от Кърджали до Истанбул, което е около 400 километра, излиза 10 лева. Преди броени дни билетът струваше 25 лева. За сравнение пътуване до Пловдив, който е на 100 километра, излиза 12 лева. 45-50 лева пък бяха билетите до Измир, а в момента за същите пари може да се пътува в двете посоки.
"Хората се притесняват и тръгват само ако имат неотложна работа. Страхуват се от протестите в големите турски градове", твърдят служители на автогарата. 
15-те редовни автобуса, които тръгват всеки ден от автогара Кърджали за различни турски градове, са празни. Пътуват с по няколко души, а борбата за клиенти между транспортните фирми е жестока. Техни служители признават, че са свалили до минимум цените на билетите и разчитат да избият поне разходите си. 
Надеждата на превозвачите е пътникопотокът да се увеличи в средата на месеца, когато в Турция приключва учебната година. Традиционно голяма част от децата на нашите изселници прекарват лятната си ваканция в Кърджалийско

Източник: http://dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини