Община Кърджали кандидатства за финансиране на обществена трапезария

Община Кърджали кандидатства с проектно предложение пред фонд „Социална закрила” за разкриване на обществена трапезария в областният град. Проектното предложение е изпратено в определения удължен срок до 31 май т.г. до фонда и е придружено с необходимия комплект документи.
„Разкриването на обществена трапезария е залегнало в Стратегията за развитие на социални дейности на община Кърджали и в годишния план за нейното изпълнение. При одобрение на проектното предложение ние ще разширим обхвата на предоставяните социални услуги”, коментира Нермин Мехмед, главен експерт социални дейности в общинска администрация Кърджали.
Обществената трапезария ще бъде насочена към задоволяването на потребностите от храна за хората, които не могат да си я осигурят сами. В проектното предложение се предвижда обществената трапезария да бъде разкрита към Домашен социален патронаж и да обслужва 80 човека. Идеята е да им бъде предоставяна храна за обяд- супа, основно ястие и хляб, в периода 1 юли-31 декември 2013г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини