Депутатите в паника, търсят „бръмбари” вкъщи

Депутати масово купуват джаджи за проверка на ведомствените апартаменти за бръмбари, пише "Преса".

Истинска паника е обзела народните представители от провинцията, на които им предстои да влязат в жилища на парламента след летен ремонт. По-заможните обявиха, че ще наемат частни детективски агенции, които да проверят има ли монтирани подслушвателни устройства. Притесненията засилвали твърдения на избраници от ГЕРБ, които обяснявали как всеки от групата им бил слушан.
До края на седмицата депутатите ще бъдат новодомци. Всяка парламентарна група прави списъци на своите, които нямат имоти в София. Около 80 от новите депутати спят по хотели и роднини вече две седмици. Главният секретар на парламента Иван Славчов съобщи пред "Преса", че от 20 май е ангажирал и 46 стаи в „Парк-хотел Москва“, където нощувката на човек излизала по 22,50 лв. без ДДС. Народни представители от БСП бяха категорични, че условията в хотела са лоши и че всеки ден плащали от джоба си по 6 лв. за паркинг.
Близо 90 са освежените и обзаведени ведомствени апартаменти в „Изток“, „Витоша“, „Овча купел“, „Лагера“, „Редута“, „Красно село“ и „Мотописта“. Най-голяма е битката за жилищата в дипломатическите блокове в „Изток“.
Най-вероятно бившият шеф на Народното събрание Цецка Цачева ще бъде изкарана от луксозния апартамент от 180 кв.м, който се намира в една от тези сгради. Тези жилища се полагат на ръководството на парламента.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини