ДПС се отказва от областен управител в Кърджали

ДПС ще настоява да излъчи 7 или 8 областни управители в страната. Това заяви в Добрич зам.-председателят на партията Рушен Риза. Той посочи Добрич като един от регионите, в които движението държи да посочи свой човек за губернатор.  „Искаме да имаме достатъчно представителство на областно ниво съобразно съотношението на силите в парламента“, категоричен бе Риза. Според него е нормално, след като ГЕРБ са паднали от власт, да бъдат сменени и назначените от тях областни управители.

Според организационния секретар на партията Мустафа Карадайъ обаче новите партньори във властта още не са започнали да водят конкретни разговори по този въпрос. „Сега се редят политическите кабинети на отделните министерства. Те трябва да бъдат бързо изградени, защото ги чака много работа. Едва тогава може да се мине на следващия етап - областните управители“, обясни той пред „Преса“. Необходимо било да се направи преглед на цялата система, за да могат да се намерят най-подходящите хора, които да помогнат за реализация на програмата на кабинета.

Засега е ясно, че човекът, който ще бъде предложен от ДПС за губернатор на Добрич, ще е от областта, а не от града. От движението ще настояват да излъчат свои хора начело и във Враца, София-област, Силистра, обмисля се и за Варна. Ще бъде приложена т.нар. шахматна схема, научи „Преса“. Там, където ДПС има кмет или много силно представителство на местно ниво, няма да настоява за областни управители - например в Кърджали. Обратно - във Враца, където кметът е от БСП, е напълно нормално да получим губернаторския пост, коментира източник на „Преса“. 

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини