Метална рамка уби дете навръх Деня на детето

Навръх Денят на детето момченце намери смъртта си на футболно игрище. 6-годишното хлапе играло мач със свои приятели. То било ударено от част от метална конструкция, съобщава БТА.Детето е починало на място.

Трагичният инцидент е станал около 13 часа на игрището в СОУ "Вела Благоева" в кв. "Бузлуджа", Велико Търново. Футболното игрище с изкуствено покритие е изградено преди години по програма на ФИФА. В момента теренът е изоставен и занемарен, тъй като не се стопанисва от никого.Кметът на града Даниел Панов каза, че металната конструкция, от която е паднала гредата, преди време е била извадена от игрището, за да бъде безопасно за децата. Тази рамка е паднала и е затиснала 6-годишното детенце, съобщава агенция "Фокус”.Градоначалникът зави, че след като прокуратурата и следствието проверят случая, ще бъдат предприети съответните мерки. 

Той подчерта, че спортните съоръжения са отговорност на учебните заведения. 

”Общината миналата година направи така, че всички тези спортни детски съоръжения да се контролират от фирми, които имат лицензи за това. Те трябва да правят проверки и да издават докладна записка или някакъв анализ за състоянието, който да е при кмета. Аз такъв анализ не съм получавал. Директорът е взел мерки и тази метална рамка е била махнато от игрището, явно в последствие е бил вкарана отново, но това ще прецени следствието”, заяви той. 

Мястото на инцидента е било посетено от шефа  на училището и от ръководителя на дирекция "Образование” на общината.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини