Мини абитуриентите от ОДЗ „Слънце” в Ардино се дипломираха

Днес в залата на общинската администрация в Ардино колективът на ОДЗ „Слънце” изпрати своите бъдещи първокласници. След четири години в детската градина двадесет и осем деца казаха „довиждане” на своите учителки – Ембие Халилова и Емилия Соколова, за да седнат през есента на ученическите чинове.

Гости на празника бяха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, култура и спорт” Бахар Реджебов. Присъстваха още родителите на бъдещите първокласници, преподаватели от учебните заведения в града.

Директорът на детското заведение Димитрина Александрова връчи удостоверения на децата за завършена предучилищна степен. Тя поздрави малчуганите за отличните резултати, показани досега и им пожела „На добър час”. Малките палавници получиха множество аплодисменти от присъстващите, дошли да видят тяхната последна изява като възпитаници на ОДЗ „Слънце”.

Кметът Ресми Мурад също поздрави бъдещите ученици и им пожела да са живи и здрави. „ След като вече  познавате  цифрите и буквите, време е да се научите да четете, пишете и смятате. Сигурен съм, че момчетата ще бъдат добри джентълмени, а момичетата истински млади дами”, сподели той.

От името на родителите Неше Муталибова изказа благодарност на директора на ОДЗ „Слънце” и учителите на групата за обичта, всеотдайността и грижите им към тях.”Благодарим ви от сърце, че през тези четири години вие учихте и децата ни, и нас родителите на доброта и човечност, на търпение и упоритост”, каза развълнуваната майка.

 В края на тържеството малките абитуриенти бяха зарадвани с подаръци и лакомства , осигурени от община Ардино.За да им върви по вода, бъдещите първолаци минаха под цветен венец, а директорът Димитрина Александрова  по стара българска традиция им лисна менче с вода.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини