„Лидъл” постави „Билла” на колене в Кърджали

Магазин „Лидъл” в Кърджали постави на колене хипермаркета „Билла”. Битката на двете вериги на територията на града продължава вече две години,но превесът е за „магазина на народа”. Обедняващите кърджалийци предпочитат стоките с ниски цени пред качеството. За тях вече няма значение, дали предлаганите продукти са от български производители и с познати вкусови качества или консумират храни с неизвестни за тях марки и вкус. Фалшивите промоции също вече не ги дразнят.

От „Билла” се опитват да противодействат също с промоции, но като цяло цените са по високи.

  Ежедневните совалки на кърджалийските пенсионери между двата магазина са в полза на „Лидъл”. Те обикновено оставят парите си в този магазин.Прииждащите от региона търговци на дребно и клиенти също се насочват към „магазина на народа”.

  Така в „Билла” са принудени да съкращават персонал и да намаляват заплати. Служителите са на намален работен ден, научи Кърджали бг вести. Магазинът се опитва на всяка цена да оцелее до отварянето на Маказа и очакваните потоци от гръцки клиенти. Новата заплаха обаче се нарича „Кауфланд”, който може да разбие и „Билла” и „Лидъл” в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини