Неработещи светофари в Кърджали, хаос по кръстовищата

Светофарът до Съдебната палата не работи от няколко дни

Два неработещи светофара в Кърджали станаха причина за поредица от пътно-транспортни произшествия. Почти няма ден на кръстовището пред Съдебната палата да няма инциденти,споделят таксиметрови шофьори.Според тях цяло чудо е ,че все няма тежко пострадали. Не работи и светофарът на кръстовището на „Булаир” и „Републиканска”до новия мост. Тук е изключително оживено и трафикът е много голям. Ситуацията се усложнява и от намиращата се наблизо таксиметрова стоянка. Преди време светофарна уредба на това кръстовище се откъсна и за малко не удари човек.

 Състоянието на светофарите в Кърджали е трагично. Чести са случаите, когато на кръстовището между „Булаир” и бул.”България” не работят сигналите за пешеходци. Когато изключи и звуковата сигнализация положението става безнадеждно.

 За зелена вълна, която да облекчава шофьорите е немислимо да се говори.

От общината увериха,че от поддържащата фирма ще бъде изпратен авариен екип.Стана ясно също,че предстои нов търг за изпълнител.В близките часове екип на фирмата ще огледа авариралите светофари.Шефът на транспортният отдел на общинска администрация Орхан Кадиров им е поставил срок до понеделник повредите да бъдат отстранени.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини