Застрелват Мечан, издал касоразбивачите от Кърджали

Десетки куршума, най – вероятно изстреляни от автомат „Калашников“, пронизали тялото на пернишкия бандит В. Димитров – Мечан, поставен в изолация от местният ъндърграунд след освобождаването му от ареста

Тялото на показно разс­треляния в неделя срещу по­неделник пернишки бандит Венцислав Димитров-Мечан все още се намира в Съдеб­на медицина, тъй като семей­ството му няма разрешение от прокуратурата трупът да бъде освободен и погребан.

Според запознати десетки куршуми, из­стреляни най- вероятно от ав­томат "Калаш­ников", са про­низали 34-годишния мъж. Не може да се каже коя от тях конкретно се е оказала фатална, тъй като Мечан е улучен и в главата, и в корема, и в други части на торса. Смъртта му е настъпи­ла за секунди, той е бил вече мъртъв, когато е пристигна­ла линейката, съобщиха сви­детели на случилото се.

Множество версии за разстрела на Мечан нищят криминалистите. В Перник се говори, че килърът може да е бил заснет от охрани­телните камери, монтирани в района, след като преди пет години бе направен пър­вият опит за отстрел на "док­тора на ключалките", както наричат 34-годишния Вен­цислав Димитров. В подзем­ния свят той е на почит за­ради уменията му да елими­нира различни СОТ-ове, да отключи и заключи трезор за секунди, без да употреб­ява сила. Запознати с изпъл­ненията на Мечан твърдят, че през последните години той не се е занимавал с разпрос­транението на дрога. Бил оба­че особено активен в сфера­та на лихварството. Давал зае­ми срещу минимум от 20 про­цента лихва, а после притис­кал здраво клиентите си. Въз­можно е някой с по-голям дълг да е отстрелял лихваря, ко­ментират перничани.Търси се евентуален списък с имената на борчлиите, твърдят близки до следствието.

Според друга версия, свър­зана именно с високата класа на Димитров по отношение на флирта му и с най-сложните ключалки, е, че той е имал от­ношение към обрания трезор в Кърджали. Мечан бе от бан­дата на издирвания за зас­треляния дознател перничанин Валентин Кирилов-Пуйката. Венцислав бе арестуван за обира на трезора и раз­питван в полицията. После бе освободен заради липса на доказателства и се прибра в дома си в пернишкия квар­тал "Мошино". Веднага след това местният ъндърграунд го поставил според осведомени в тежка изолация, тъй като се допускало, че пропял пред разследващите за обира на трезора и стрелбата срещу дознателя.

Източник: http://toppresa.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини