Турски шофьори бият наши полицаи на браздата

Турски шофьори се сбиха с български полицаи на граничен пункт "Капитан Андреево". Стигнахме до там, че превозвачите да защитаваме полицаите, защото турските превозвачи бяха много агресивни, разказа Миролюб Столарски, председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).
Турските шофьори затвориха към обед граничния пункт в отговор на блокадата на българските превозвачи, които вече втори ден не пропускат ТИР-ове да пътуват към южната ни съседка. Превозвачите не обясниха действията си с тормоза и необснованото спиране на български камиони от турските граничари.
В 13:30 час турските превозвачи решиха да отворят границата, но малко по-късно се развихря скандал с български полицаи и се стига до побои.
"Турците знаят, че в България няма наказание. Защо един турчин посяга да удари един полицай? Дали в Турция ще си позволи да посегне на полицай", каза Столарски
„20 турски превозвача седнаха на пътя и спряха преминаването на коли и автобуси. Това се случи в 12,30 часа. На място имаше около трима - четирима полицаи, преди един час дойдоха още около 20 полицаи. Турците излизаха с камионите, за малко да бутнат една майка с дете. Мен лично един от камионите ме бутна. Полицията преговаря с тях, видяха, че е малко по-голяма числеността на полицаите, и за ега пуснаха превозните средства да минават, но казаха, че след 17.00 часа пак ще излязат на пътя. Нямаме никаква информация от институциите. В момента обстановката е спокойна, пътят е отворен, и през него се преминава”, каза Столарски.
Българските превозвачи протестират заради отношението на турската администрация, а не срещу хората, преминаващи през границата - туристи, майки с деца. Няма за какво да ги спираме, те не са виновни, добави Столарски.
Турски шофьори се наредиха в жива верига и не пропускаха автомобили и рейсове да преминат от България, докато от наша страна колите бяха пускани без проблеми.
Към 13,30 часа турските превозвачи освободиха пътя. Те поставиха условие, че ако няма споразумение за разрешаване на проблема да 17 часа днес, то отново ще затворят с жива верига платното.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини