Децата на „Арда 1”станаха областен първенец

Детският футболен отбор на „Арда 1” от Кърджали стана областен първенец без загубена среща. В последния 16-ти кръг от първенството възпитаниците на младия треньор Яшар Дурмушев победиха с 1:0 тима на „Левски 2005” от Крумовград. Единственият гол в мача отбеляза голмайсторът на тима Алиджан Халил в средата на първото полувреме. След края на мача капитанът на „Арда 1” Юсеин Стефанов заслужено вдигна областната купа. Трофеят беше връчен от шефа на Областния съвет на БФС в Кърджали Тургай Али. Голмайстор на областното първенство за деца стана Алиджан Халил от „Арда 1”, който отбеляза 16 гола в мачовете на своя тим.

Така кърджалийските деца се класираха за следващия етап на Държавното първенство. На 20 май в Стамболово  футболистите на Яшар Дурмушев ще имат за съперник представителя на Хасково.

 „Тази купа е признание за положения труд и старание от ваша страна през изминалия футболния сезон. Пожелавам ви много успехи и за вбъдеще”, каза председателят на ОС на БФС Тургай Али. Той подчерта, че тазгодишното областно първенство за деца е преминало много интересно и оспорвано. „Отборът на „Арда 1” се отличаваше с класа над останалите състави със своята грамотност в играта и с много добри технични състезатели, които предвещават едно добро бъдеще”, каза още Тургай Али.

Наставникът на „Арда 1” Яшар Дурмушев заяви, че е много доволен от представянето на тима в първенството. „Момчетата се обиграха и благодарение на това постигнахме отличните резултати”, добави той.

Кърджалийските таланти получиха и специален подарък – „футболна” торта и тениски от президента на клуба Рамадан Яшаров.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини