Ботевци отново с Немски дипломи

На 10.05.2013г. дванадесетокласниците от немските паралелки в ГПЧЕ ”Христо Ботев”  получиха своите DSD-дипломи. По традиция на тържеството присъстваха учители, родители и официални гости. Дипломите бяха връчени лично от г-н Михаел Хабенбахер – представител на Консултантския отдел по Немски език към Посолството на ФРГермания в България. Той поздрави абитуриентите, като даде висока оценка за представянето им на изпита за придобиване на немската диплома. Представителят на немската страна  подчерта, че е особено удовлетворен от факта, че за трета поредна година българските зрелостници заемат  2 място по резултат в света, след китайските ученици, и първо място в Европа. Като предпоставка за този успех той изтъкна изключителния професионализъм на преподавателите по немски език в кърджалийската езикова гимназия и високата степен на мотивация на техните възпитаници. Господин Хабенбахер благодари на ръководството на Гимназията за добрата организация при провеждане на изпитите, станали причина изпитите за немска диплома да се провеждат самостоятелно в ГПЧЕ „Христо Ботев”, а на учителите – за отличната подготовка на техните възпитаници, защото от общо 700 дипломи в България, 19 са на езиковото школо в Кърджали. Благодарност бе отправена и към родителите за добре направения от тях избор,  децата им да учат немски език, да получат немски дипломи, отварящи им вратите към цял свят.

Г-жа Кармен Шмидт – регионален консултант по немски език към Консултантския ордел по немски език на ФРГ поздрави зрелостниците за техния успех, а г-жа Хелга Грьогер – дългогодишен немски преподавател в училището, им пожела успешна реализация в живота. Учениците и родителите дълго ще помнят затрогващите слова на г-жа Чавдарова – директор на езиковата гимназия  и г-жа Гергана Пърличева - представител на РИО на МОМН, които им пожелаха попътен вятър в живота, успешно учене в чужбина и завръщане в родината. Благодарствени слова към преподавателите по немски език и ръководството на гимназията  поднесоха и родители, и ученици.

За десети пореден път учениците от немските паралелки на ГПЧЕ „Христо Ботев” получават такова високо отличие. Признаващите се в цял свят езикови дипломи, откриват за тях  вратите на всеки един университет в Германия без полагане на допълнителни приемни изпити,а в последствие и много нови възможности за професионална реализация в България и чужбина.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини