Професионалната гимназия в Ардино изпрати випуск 2013

Професионална гимназия „Хр.Смирненски” в Ардино изпрати днес тържествено випуск 2013. В двора на учебното заведение бяха дошли родители, близки и приятели на абитуриентите. Празникът беше открит с тържествено посрещане на знамето на гимназията.

В своето приветствие директорът на учебното заведение  Мехмед Гюлестанов пожела „На добър час!” и успешно дипломиране на зрелостниците, които тази година са 23 на брой със специалност „Оперативно счетоводство”.

 „Отлита поредното ято от „климатичното” в Ардино. Ето дойде и часът на раздялата. Вижте колко се променихте. Колко сте сигурни в себе си, със знанията и уменията си, с опита, със самочувствието, което придобихте тук, с вярата в очите си. Вие сте нашата най-голяма реклама в района, страната и в чужбина”, каза Гюлестанов. По стара българска традиция той лисна пред абитуриентите менче с вода за здраве и късмет.

От името на кмета на община Ардино Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям бе прочетено поздравително писмо до абитуриентите от Випуск 2013.
„Млади приятели, пред Вас стои едно предизвикателство – да се представите достойно, да защитите подобаващо себе си”, се казва в посланието на общинските ръководители.
От името на абитуриентите благодарност към ръководството и учителите на професионалната гимназия отправи Северина Войводова. „Дойдохме при вас като деца, вие създадохте от нас личности, готови да поемат по-големият път на живота. Научихте ни на най-ценното – да следваме мечтите си, да се борим за тях, да сме честни, упорити и всеотдайни. И някъде дълбоко в сърцето, като безценен дар ще скътаем милите спомени от родното училище. Дълбок поклон пред вас, скъпи учители. Благодарим ви от сърце„ каза в обръщението дванадесетокласничката. 

Спазвайки традицията, завършващите поднесоха символичен подарък на училището. Благодариха с цветя на преподавателите си за всичко, на което са ги научили.

Балната вечер на зрелостниците от ПГ „Хр.Смирненски” ще бъде на 25 май в ресторант „Перла”.

 

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини