Раздават пачки в Еньовче,ГЕРБ и ДПС се замерят с жалби

Към 13,30 часа са гласували 46 714 избиратели в Кърджалийския многомандатен район или 20,92% от имащите право на глас.Най-висока е избирателната активност в Черноочене 29,92%,а най-ниска в Джебел-17%.В Кърджали е едва 20,70 на сто.Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова.

Проверка на РИК установява,че сигналът за полицай събиращ лични карти на избиратели не отговаря на истината.Сигналът е подаден от член на СИК в селото.

Петрова се извини на социологическата агенция Сова Харис,посочена в жалба за паралелно преброяване, тъй като екзитполът се е извършвал от МБМД.

 Получен е сигнал,че  социалисти лъжат,че от Ямбол идват 4 автобуса да гласуват за ГЕРБ.Сигналът е подаден от лидерката на герберите Цвета Караянчева.

Жалба от ДПС е подадена срещу Николай Чаушев от Падина,който след като упражнил правото си на глас извършвал открита агитация.В изборното помещение той приканил всички да гласуват за ГЕРБ.

 ДПС твърди в друга жалба,че хора с червен опел раздават пари на жители на село Еньовче.

Цвета Караянчева обвинява секретарят на секцията в село Падина че агитира за гласуване под форма на указания.Същото се повторило и в Гривяк.Там секретарят на секцията давал указанията си на турски.Тя сигнализира ,че кметът на Бели пласт агитира в кабинета си.

На частичният кметски вот в Повет са гласували едва 80 души от 413 избиратели по списък.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини