Транспортен шеф с 50 нарушения на пътя кара без книжка

Собственикът на фирма за транспортни услуги е най-опасният шофьор на пътя в Кърджали. Според полиция, прокуратура и съд М. В. П. имал около 50 нарушения на пътя, но шофирал без да притежава документ за tfbr,dke. Последната му кола била без технически преглед, а самият той често минавал на червен светофар.През 1996 г. М. П. придобил право да управлява МПС за категории „В, С и М". След отнемане на всички контролни точки, поради допуснати множество нарушения на правилата , свидетелството му за управление било прибрано от полицията.. От 2 март 2010 г. нямал право да кара. Но фирмаджията шофирал без да му пука.
На 30 октомври 2012 година, около 10.00 часа, М. П., въпреки че бил неправоспособен водач, управлявал лек автомобил „Опел" по булевард „Христо Ботев" в кърджалийския квартал „Възрожденци" и на кръстовище преминал на червен сигнал. Бил спрян от дежурен екип на Пътна полиция. Пред полицаите М. П казал, че няма шофьорска книжка. Оказало, че се опелът не е минал и годишен технически преглед. Справката показала, че М. П. е наказван многократно за допуснати от него нарушения. Веднъж дори бил санкциониран административно с 1 000 лева, но глобата още не е платена.
Преди няколко дни Окръжният съд в Кърджали осъди М. В. П. на наказание „пробация", с няколко пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с периодичност два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 6 месеца и включване в програми за обществено въздействие за срок от една година

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини