Кметът Севим Сали: ГЕРБ решава проблемите на Велишане на момента!

Севим Сали

„В политиката са ми нанасяли какви ли не удари, но най ми дотежа, когато на местните избори през 2011 г ДПС използва бившият главен мюфтия Фикри Сали, за да агитира от къща на къща и да проповядва срещу мен: Да не позволи Господ да гласувате за гяурин!” Думите са на Севим Салим, кмет на кърджалийското село Велишане, избран с листата на ГЕРБ. „Ние, мюсюлманите от село Велишане, не сме гяури. Ние сме чада на Майка България. Родината ни е една. Не трябва да се делим на българи, турци, арменци, евреи. Ние, българските мюсюлмани, се гордеем с г-н Бойко Борисов и го подкрепяме напълно. А на г-жа Цвета Караянчева искрено благодарим, че ни вдъхна надежда и ни даде кураж да се изправим срещу една тоталитарна машина, която ни манипулираше и мачкаше”, казва Севим.

Той и съседите му от Велишане са категорични, че са в ГЕРБ по убеждение, не по принуда.

„Седемнадесет години бях член на ДПС”, спомня си Селим. „Когато реших да се кандидатирам като независим кандидат за кмет, започнаха всячески да ме тормозят.

И мен, и моите привърженици. Заплашваха ме, стигнаха и до физическа разправа със семейството ми. Обърнах се към народния представител Цвета Караянчева и областния управител Иванка Таушанова. Казах им: Подкрепете ни. С ваша помощ село Велишане ще получи шанс за развитие. Ние, хората на село, земеделските стопани, имаме много проблеми. И общината не ги решава, а ги отлага и задълбочава. С много труд и усилия успяхме да спечелим изборите във Велишане, макар и само с два гласа разлика. ДПС не се примири с нашата победа. Обжалваха резултатите от вота в Административния съд, а после и във ВАС. Спечелих делото и на двете инстанции. И вече година и половина съм кмет на Велишане с подкрепата на партия ГЕРБ. Нито за момент не съм се разколебал в избора си. Защото селото се преобрази, благодарение на ГЕРБ. Успяхме да решим най-тежките си комунално-битови проблеми – прокарваме вода, строим, ремонтираме, получаваме земеделски субсидии. Вратата ми е отворена 24 часа за хората от селото. В лицето на Цвета Караянчева имаме съюзник, готов да откликне на всяка наша болка. Тя оправдава съдържанието на думата „народен представител” и ако всички български депутати са като нея, България ще процъфтява” , заключи кметът на Велишане.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини