10 °C

ФИ.КОМ 6

Багдасаров събра спортният елит на Кърджали без празни обещания

Багдасаров съпричастен със спортистите

Спортният елит на Кърджали се събра на среща с Милко Багдасаров в хотелски комплекс „Резиденцията”. Спортните деятели на града имат традицията поне веднъж годишно да се срещат и обменят идеи за спорта. Тази година идеята на Багдасаров бе да събере спортния елит, независимо от политически пристрастия. Дойдоха президенти на клубове,спортисти, ветерани. Имаше от юноши до беловласи старци.Бе представен целия спортен спектър.Трогнати от вниманието бяха преди всичко ветераните. За тях звучаха изпълнения на съставът за стари градски песни „Еделвайс”.

   Милко Багдасаров се обърна с приветствие към гостите. Той подчерта, че всички ратуват за спорта в Кърджали и възпитанието на младите хора. Посочи, че той и неговите съмишленици от БСП полагат и ще полагат грижи за спорта в града. Багдасаров представи листата на Коалиция за България в Кърджалийският многомандатен район. Той отбеляза, че тя е от млади хора и в нея има спортни деятели, което е гаранция за добра политика по отношение на спорта. Тази вечер моите съмишленици ще бъдат сред вас и ще чуят проблемите ви, каза Багдасаров.

  За спортните деятели Багдасаров даде скромен коктейл. Той бе приветстван от колегите си в спорта независимо от политическата им принадлежност.

Георги Кулов

Марин Марков

Марин Марков,ветеран на високото спортно майсторство в спортния клуб „Арда”,преподавател

Трябва да възстановим високото спортно майсторство.Сега всичко е оставено на плещите на президентите на клубовете.Те трябва да се занимават с въпроси от всякакво естество,което не е по силите им.Опитахме се да направим един общ клуб „Арда” обединяващ различни спортове.Дори ме направиха президент през 1995 г.,но усилията ни бяха напразни.Законовата база през последните години е пречка за това.Сегашното министерство на спорта иззе функциите на Българския съюз за физкултура и спорт.То не насърчава окрупняването на клубовете.Министерството не е грамотно да ръководи високото спортно майсторство.

 За щастие в Кърджали имаме един добър тим-волейболната „Арда”.Президентът на клуба Милко Багдасаров направи чудеса.Той е лицето което прави и постига най-много за спорта в Кърджали.Можем да се гордеем с него затова ,че поддържа отбор в А група.При тези финансови възможности тук,едва ли друг волейболен клуб може да съществува в България.

Любен Маргаритов

Любен Маргаритов,футболен деятел,ветеран

В спорта имаше силно изразени възрастови групи и преминаване от една в друга.Имаше юноши,втори отбор на града.Всички работеха за футболен клуб „Арда”.Щом треньорът на първия клуб казваше-този състезател е при мен,това бе закон.Сега това не може да се върне.Битката е с лъжи и измами да се изявяват като спортни ръководители.

  Волейболният клуб „Арда” е единственият в града,който може да бъде за модел.Заслугата е на Багдасаров,който ни събра тук тази вечер независимо от политическите ни пристрастия.В юношеския тим има двама треньори.Те подготвят младите кадри.Не случайно сега във висшата лига няма отбор в който да не играят състезатели от „Арда”.

Милко има голям принос ката ръководител.Създал е атмосфера,която предполага здрав климат в отбора.Полага грижи за състезателите,въпреки недоимъка и затова те се стремят към високо спортно майсторство.

Христо Замов

Христо Замов,ветеран,член на УС на волейболният клуб „Арда”

Животът ми мина със волейбола.От 1950 г. със сключил брак с волейбола,развод нямам.

   Милко Багдасаров е без аналог.Такъв деен ръководител във волейбола на Кърджали ние не сме имали до сега.Той се е нагърбил с много задачи.Ние от управителния съвет се опитваме да му помагаме.Правим каквото можем.За мен Милко е един уникален организатор.Неговото отсъствие ще се отрази пагубно на клуба.

Юлияна Апостолова

Юлияна Апостолова,преподавател по физическо възпитание и спорт

Състоянието на спорта в кърджали е като на това в цялата страна.Няма пари,няма база.Всичко е разрушено.Не се влагат средства.Състоянието е лошо.Единствено волейболната „Арда” се мъчи да направи нещо.Средна оценка.Милко Багдасаров се справя добре като ръководител.Няма друг.Успява.Дълги години е президент.Не е бизнесмен,но въпреки това успява да намери средства.Пъддържа някакво ниво.Юношите са добре.Печелят медали и имат перспектива.Има приемственост.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини