Багдасаров събра спортният елит на Кърджали без празни обещания

Багдасаров съпричастен със спортистите

Спортният елит на Кърджали се събра на среща с Милко Багдасаров в хотелски комплекс „Резиденцията”. Спортните деятели на града имат традицията поне веднъж годишно да се срещат и обменят идеи за спорта. Тази година идеята на Багдасаров бе да събере спортния елит, независимо от политически пристрастия. Дойдоха президенти на клубове,спортисти, ветерани. Имаше от юноши до беловласи старци.Бе представен целия спортен спектър.Трогнати от вниманието бяха преди всичко ветераните. За тях звучаха изпълнения на съставът за стари градски песни „Еделвайс”.

   Милко Багдасаров се обърна с приветствие към гостите. Той подчерта, че всички ратуват за спорта в Кърджали и възпитанието на младите хора. Посочи, че той и неговите съмишленици от БСП полагат и ще полагат грижи за спорта в града. Багдасаров представи листата на Коалиция за България в Кърджалийският многомандатен район. Той отбеляза, че тя е от млади хора и в нея има спортни деятели, което е гаранция за добра политика по отношение на спорта. Тази вечер моите съмишленици ще бъдат сред вас и ще чуят проблемите ви, каза Багдасаров.

  За спортните деятели Багдасаров даде скромен коктейл. Той бе приветстван от колегите си в спорта независимо от политическата им принадлежност.

Георги Кулов

Марин Марков

Марин Марков,ветеран на високото спортно майсторство в спортния клуб „Арда”,преподавател

Трябва да възстановим високото спортно майсторство.Сега всичко е оставено на плещите на президентите на клубовете.Те трябва да се занимават с въпроси от всякакво естество,което не е по силите им.Опитахме се да направим един общ клуб „Арда” обединяващ различни спортове.Дори ме направиха президент през 1995 г.,но усилията ни бяха напразни.Законовата база през последните години е пречка за това.Сегашното министерство на спорта иззе функциите на Българския съюз за физкултура и спорт.То не насърчава окрупняването на клубовете.Министерството не е грамотно да ръководи високото спортно майсторство.

 За щастие в Кърджали имаме един добър тим-волейболната „Арда”.Президентът на клуба Милко Багдасаров направи чудеса.Той е лицето което прави и постига най-много за спорта в Кърджали.Можем да се гордеем с него затова ,че поддържа отбор в А група.При тези финансови възможности тук,едва ли друг волейболен клуб може да съществува в България.

Любен Маргаритов

Любен Маргаритов,футболен деятел,ветеран

В спорта имаше силно изразени възрастови групи и преминаване от една в друга.Имаше юноши,втори отбор на града.Всички работеха за футболен клуб „Арда”.Щом треньорът на първия клуб казваше-този състезател е при мен,това бе закон.Сега това не може да се върне.Битката е с лъжи и измами да се изявяват като спортни ръководители.

  Волейболният клуб „Арда” е единственият в града,който може да бъде за модел.Заслугата е на Багдасаров,който ни събра тук тази вечер независимо от политическите ни пристрастия.В юношеския тим има двама треньори.Те подготвят младите кадри.Не случайно сега във висшата лига няма отбор в който да не играят състезатели от „Арда”.

Милко има голям принос ката ръководител.Създал е атмосфера,която предполага здрав климат в отбора.Полага грижи за състезателите,въпреки недоимъка и затова те се стремят към високо спортно майсторство.

Христо Замов

Христо Замов,ветеран,член на УС на волейболният клуб „Арда”

Животът ми мина със волейбола.От 1950 г. със сключил брак с волейбола,развод нямам.

   Милко Багдасаров е без аналог.Такъв деен ръководител във волейбола на Кърджали ние не сме имали до сега.Той се е нагърбил с много задачи.Ние от управителния съвет се опитваме да му помагаме.Правим каквото можем.За мен Милко е един уникален организатор.Неговото отсъствие ще се отрази пагубно на клуба.

Юлияна Апостолова

Юлияна Апостолова,преподавател по физическо възпитание и спорт

Състоянието на спорта в кърджали е като на това в цялата страна.Няма пари,няма база.Всичко е разрушено.Не се влагат средства.Състоянието е лошо.Единствено волейболната „Арда” се мъчи да направи нещо.Средна оценка.Милко Багдасаров се справя добре като ръководител.Няма друг.Успява.Дълги години е президент.Не е бизнесмен,но въпреки това успява да намери средства.Пъддържа някакво ниво.Юношите са добре.Печелят медали и имат перспектива.Има приемственост.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини