ДПС реагира остро на посегателството върху щаба

Общински предизборен щаб на ДПС Кърджали  в свой сигнал, адресиран до Мисията за наблюдение на изборите на ОССЕ, Мисията за наблюдение на изборите на ПАСЕ, ЦИК и Изборен борд към Министерски съвет, окачествява  посегателството върху  общинския предизборен щаб на ДПС  като вандалски политически акт. Предоставяме съдържанието на сигнала.

                                                                                                                                       

    ДО Мисията за наблюдение на изборите на ОССЕ

    ДО Мисията за наблюдение на изборите на ПАСЕ

    ДО ЦИК 

    ДО Изборен борд към Министерски съвет

 

С И Г Н А Л

Относно вандализиране на Общински предизборен щаб на ДПС в гр.Кърджали

Уважаеми госпожи и господа,

През нощта на 05.05. срещу 06.05.2013 г. (нощта на Великден по календара на Българска православна църква) общинският предизборен щаб на ДПС в гр. Кърджали е бил вандализиран, като с камъни и павета прозорците на офиса са изпочупени. Полицията е информирана, в момента се провеждат оперативно-следствени действия.

При това поредно посегателство над офис на ПП ДПС тревога буди фактът, че ОДП Кърджали, в сградата на която денонощно има дежурни полицаи, е само на 10 метра от вандализирания офис.

Нямаме никакво съмнение, че този акт е продължение на езика на омразата, както и крайно националистическата реторика и подстрекателски език, използвани от наши политически опоненти. Притеснени сме, че дори по време на един светъл празник като Великден, в който демократичните политически партии в знак на смиреност се въздържат от политически прояви, такъв вандалски политически акт е възможен.

Очакваме адекватни действия и се надяваме подбудителите на това престъпно деяние да бъдат идентифицирани!

Общински предизборен щаб на ДПС Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини