Детска глъч огласи парка, малки кърджалийчета боядисваха яйца за Великден

Детска глъч огласи Градската градина днес по обед. Малки кърджалийчета се събраха в парка за да участват в надпревара по боядисване на яйца за Великден. Условието бе те не само да се справят с оцветяването , но и да подредят най-красивите великденски кошнички. В празника се включиха предимно невръстни кърджалийчета, доведени от майки и татковци. Проявата бе организирана от младежката организация на ГЕРБ и се провежда за трета поредна година. Присъстваха областният координатор на партията и водач на листата за Кърджалийския многомандатен район Цвета Караянчева , областният управител Иванка Таушанова,общинският председател на ГЕРБ Илия Илиев и младежката лидерка Веселина Юрукова. Те приветстваха родителите на празника. Липсваха агитационни материали и политически призиви. Пожеланията бяха за весело посрещане на големия християнски празник Великден.

  За доброто настроение на децата се грижеха Палячо Веселячо и Принцеса. Те подканяха малчуганите да рецитират и пеят песнички. Децата се надпреварваха да показват умения пред многобройната публика, която ги насърчаваше с аплодисменти.

Докато малките таланти пееха и рецитираха, техните връстници боядисваха яйца и редяха кошнички. Родителската помощ бе ограничена.

  За тези които обичаха карнавала имаше рисунки на лице.

  Имаше и танци с Палячо Веселячо.

  Децата боядисаха над 500 яйца. Наградата за участниците бе торта. Всеки от тях получи ваучер за елитна кърджалийска сладкарница. На самото тържество също бяха раздадени много лакомства и сокове.

  Ще предоставим яйцата на Старческия дом и Психиатрията. По традиция ще има яйца и за Пожарната,като благодарност, че огнеборците бдят над нас, каза за Кърджали бг вести Веселина Юрукова.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини