Кенан от Паничково спечели за втори път борбата за коча в Млечино

За втори път 21-годишният Кенан Кемал от кърджалийското село Паничково пребори всички пехливани и спечели коча на традиционния турнир по свободна народна борба в ардинското село Млечино. Във финалната схватка възпитаникът на хасковското спортно училище „Стефан Караджа”победи с 3:2 точки след оспорван двубой един от най-талантливите състезатели на СКБ „Ангел войвода” от Хасково и европейски вицешампион за катеди в Катовице, Полша Енгин Исмаил.

„За мен е чест за втори път  да спечеля двубоя за баша в Млечино. Въпреки, че за първи път излизам на тепиха през тази година, след дълга контузия, дадох всичко от себе си, за да спечеля”, заяви след финала Кенан Кемал. Той добави, че ще поделят коча с противника си Енгин, с когото са съотборници в СКБ „Ангел войвода” в Хасково.

Въпреки близо 30 градусовата жега на 1 май стотици жители от региона и изселници от Турция бяха дошли да гледат народните борби в Млечино, които продължиха повече от два часа. За втора поредна година основен спонсор на спортната надпревара бе бизнесменът от белгийския град Антверпен Бахтияр Юзтюрк, чиито корени са от селото.
Главен съдия беше Юксел Рюстем от Горно Прахово. Участниците бяха разпределени в две категории – до 75 кг. и над 75 кг. Проведоха се и схватки с най-малките. В надпреварата участваха пехливани от околните села, както и от Кърджали, Хасково, Димитровград, Пловдив. Организаторите бяха осигурили парични награди за първите три места.

Класиране:
До 40 кг.:

Байрям Исмаил – Горно Прахово

Наим Исмаил – Кърджали

Сезай Ферад – Горно Прахово

До 55 кг:

Димитър Иванов – Кърджали

Мирослав Миролюбов – Димитровград

Ерол Гюнай – Горно Прахово

До 75 кг.:
1. Енгин Исмаил  - Хасково
2. Мехмед Байрамов - Паничково
3. Гьокхан Руфат - Хасково

Над 75 кг.:
1. Кенан Кемал – Паничково
2. Енгин Исмаил - Хасково
3. Нурай Юнус - Хасково

За баш пехливанин:
1. Кенан Кемал – Паничково
2. Енгин Исмаил - Хасково

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини