Огромно българско хоро се изви в парка, Багдасаров поведе кърджалийци

Багдасаров поведе хорото

Огромно българско хоро извиха кърджалийсци в градската градина пред Паметника на освободителите по време на Второто първомайско фолклорно надиграване организирано от Българската социалистическа партия. Лидерът на социалистите в Кърджали и водач на листата на БСП за Кърджалийския многомандатен избирателен район Милко Багдасаров поведе младо и старо със българския трибагреник. Над двеста души се хванаха след него ръка за ръка и опасаха алеите на парка. За кърджалийци пя нашия съгражданин Здравко Мандаджиев.

Общо 250 бяха участниците в тазгодишното надиграване. Състезаваха се 11 самодейни състава от цялата област и Хасково. Надиграването се проведе под мотото:”Бъдеще на достоен труд със сигурни работни места, достойни заплати, достойни пенсии,образование и лечение”. Председател на журито бе неостаряващият Тодор Момчилов. Членове бяха четвъртата в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори Мариана Ликова-хореограф и Гинка Захариева-хореограф.

Вместо дълги и протяжни слова Багдасаров се обърна към номинираните в листата, предизборния екип и участниците в надиграванетос поканата да си направят обща снимка пред Паметника на освободителите. Това ще бъде най хубаватга снимка правена в Кърджали. Надиграването пък ще бъде нашия най красив подарък, заяви в приветствието си лидерът на социалистите. Кърджалийци заслужават да видят тази красота, заключи той.

Празненството бе открито с химна на Родопите Бела съм бела юначе. Съставът за градски песни Ахрида към читалище обединение поздрави Милко Багдасаров с песента Една българска роза. Първи на сцената излязоха самодейците от Хасково, които изигрха завладяващ танц. Изредиха се всички формации съставени от деца до възрастни хора. Публиката аплодира всички. Сред изпълнителите бяха Златните баби,Китка,Тракийче и др.

След техните изпълнения последва надиграване на ръченица. Милко Багдасаров връчи наградите на най-добрата двойка. Мариана Ликова награди съставите. Всички получиха купи за първо място.

Здравко Мандаджиев пя за кърджалийци. Той благодари за възможността да се представи на кърджалийска публика на Милко Багдасаров. Багдасаров от своя страна сподели, че Мандаджиев е негов ученик и е щастлив, че хората които носят славата на България са гости на тържеството.

Георги Кулов

Багдасаров приветства червените фенове
Най-красивата снимка с участниците
Аплодисменти
Красота
Младост
Ръченица
Със Здравко Мандаджиев
Малките обраха овациите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини