6 °C

Огромно българско хоро се изви в парка, Багдасаров поведе кърджалийци

Багдасаров поведе хорото

Огромно българско хоро извиха кърджалийсци в градската градина пред Паметника на освободителите по време на Второто първомайско фолклорно надиграване организирано от Българската социалистическа партия. Лидерът на социалистите в Кърджали и водач на листата на БСП за Кърджалийския многомандатен избирателен район Милко Багдасаров поведе младо и старо със българския трибагреник. Над двеста души се хванаха след него ръка за ръка и опасаха алеите на парка. За кърджалийци пя нашия съгражданин Здравко Мандаджиев.

Общо 250 бяха участниците в тазгодишното надиграване. Състезаваха се 11 самодейни състава от цялата област и Хасково. Надиграването се проведе под мотото:”Бъдеще на достоен труд със сигурни работни места, достойни заплати, достойни пенсии,образование и лечение”. Председател на журито бе неостаряващият Тодор Момчилов. Членове бяха четвъртата в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори Мариана Ликова-хореограф и Гинка Захариева-хореограф.

Вместо дълги и протяжни слова Багдасаров се обърна към номинираните в листата, предизборния екип и участниците в надиграванетос поканата да си направят обща снимка пред Паметника на освободителите. Това ще бъде най хубаватга снимка правена в Кърджали. Надиграването пък ще бъде нашия най красив подарък, заяви в приветствието си лидерът на социалистите. Кърджалийци заслужават да видят тази красота, заключи той.

Празненството бе открито с химна на Родопите Бела съм бела юначе. Съставът за градски песни Ахрида към читалище обединение поздрави Милко Багдасаров с песента Една българска роза. Първи на сцената излязоха самодейците от Хасково, които изигрха завладяващ танц. Изредиха се всички формации съставени от деца до възрастни хора. Публиката аплодира всички. Сред изпълнителите бяха Златните баби,Китка,Тракийче и др.

След техните изпълнения последва надиграване на ръченица. Милко Багдасаров връчи наградите на най-добрата двойка. Мариана Ликова награди съставите. Всички получиха купи за първо място.

Здравко Мандаджиев пя за кърджалийци. Той благодари за възможността да се представи на кърджалийска публика на Милко Багдасаров. Багдасаров от своя страна сподели, че Мандаджиев е негов ученик и е щастлив, че хората които носят славата на България са гости на тържеството.

Георги Кулов

Багдасаров приветства червените фенове
Най-красивата снимка с участниците
Аплодисменти
Красота
Младост
Ръченица
Със Здравко Мандаджиев
Малките обраха овациите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини