„Св. Св. Кирил и Методий” с първо място за „Най-добър руски език”

На руското театралното студио “Голосистые петушки” при ОУ Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали бе присъдено първо място за “Най-добър руски език” на XIII  национален фестивал за детско и юношеско театрално  творчество на руски език с международно участие в  гр. София  посветен на 135 годишнина от освобождението на България от османско иго.

Фестивалът се проведе на 27 април 2013 година в Руския културно-информационен център под патронажа на Руското посолство в република България. В голямата зала на центъра младите артисти показваха своите театрални постижения пред  строго и компетентно жури  - известният български артист Иван Джамбазов, директорът на РКИЦ Виктор Баженов, главният секретар на Федерацията за дружба с народите на Русия и СНГ  Боряна Илиева, Нушка Григорова – режисьор от БНТ и др. Театралното студио “Голосистые петушки”, с ръководител  Жанна Генкова представи куклена постановка по известната руска приказка  “По щучьему велению“ /“По заповед на щуката”/.

В подготовката на представлението с желание и ентусиазъм се включиха всички – и учители, и ученици.  Куклите в стил “дымковские игрушки” бяха изработени от  участниците  в  студиото и учителите Нефие Садула и Нина Трошанова. За красивите декори голяма заслуга има  учителя по изобразително изкуство Иван Стойчев, а  театраленият реквизит бе изработен от учителката  по технологии Яна Милушева. Участието на ученическата театрална трупа бе реализирано  със средства от училищния делегиран бюджет. Но успехите на учениците се дължат на всеотдайната работа на тяхната учителка по руски език – Жанна Генкова. В часовете по ЗИП и СИП децата изучават  езика на великия Пушкин и се докосват по вълнуващ начин до световно-известната руска култура. 

Потопени в  вълшебната атмосфера на руската приказка,  малките артисти играха вдъхновено и плениха публиката със закачливите частушки и веселите танци.

Участниците бяха наградени за отличен руски език и получиха изящна статуетка с емблемата на театъра, диплома за участие във фестивала, руски книги и СД филм и много други подаръци.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини