БЧК Кърджали организира благотворителни инициативи

Наситен със срещи и положителни емоции премина Европейския ден за солидарност между поколенията в Дома за стари хора - Кърджали. Тази година той съвпадна с вълнението около предстоящите великденски празници. Абитуриентите от ПГ по туризъм "Ас.Златаров" -.Кърджали, с ръководител Елена Михайлова, приготвиха дребни сладки заедно с възрастните хора в Старческия дом. А учениците от V-тите класове на СОУ "Йордан Йовков" и ІІІ клас на СОУ "Отец Паисий" посетиха възрастните хора и ги почерпиха с лакомства, закупени със събрани от децата средства.
          Фондация "Лале" и сдружение "Жени за жени", представлявани от ученици от СОУ "Вл.Димитров-Майстора" проведоха среща-разговор и приятно изненадаха старите хора с кратка литературно- музикална програма.

За пета поредна година доброволките от Екип 254 привличат подкрепата на дарители от града, за да помогнат на социалноуязвими, самотно живеещи възрастни хора и семейства в риск, да посрещнат достойно празника.
         Бяха подготвени и раздаде ни хранителни пакети на 80 бенефициенти от картотеката на ОС на БЧК, включващи трайни продукти от първа необходимост. Инициативата се осъществи благодарение на традиционни дарители и приятели

На Цветница в църквите " Св. Георги" и манастирски комплекс "Сретение Богородично" стотици кърджалийци се включиха в кампанията на младите червенокръстци от двата клуба на БМЧК към ГПЧЕ "Хр. Ботев". Средствата се отчитат в областния фонд "Милосърдие". 
           В Крумовград Клуба на БМЧК с координатор Памела Давидова събират от свои съученици дарения, за да подкрепят 44 техни връстници от семейства в риск.
           В рамките на кампанията "Великденски свят" участваха и доброволците на БМЧК Момчилград към СОУ " Н. Й. Вапцаров" с координатор Есра Юсеин.



Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини