„Юнак” се даде трудно на лидера „Родопи”

Отборът на „Родопи” от Момчилград остава лидер в класирането след 15-ия кръг на областното първенство по футбол за мъже. Възпитаниците на новия турски треньор Мюждат Болат спечелиха с мъка гостуването си в Ардино на местния  „Юнак” и продължават да нямат загуба от началото на сезона. Срещата се игра пред 300 зрители и слънчево време в града под Белите брези. Сред феновете бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и президентът на  „Юнак” Джейлан Муталибов.

Головете за момчилградчани реализираха Цанко Чаушев и Ибрям Хасан през второто полувреме. Точен за домакините от Ардино бе Озан Муталибов. С тези три точки тимът на „Родопи” увеличи актива си на 35 точки, следван от „Левски” от Крумовград с 28 точки и мач по-малко. „Юнак” е на пето място с 16 точки. В състава на гостите от Момчилград личиха имената на 5 футболисти от тима на кърджалийския „Арда”, който преустанови участието си във „В” група.

Домакините започнаха по-активно и концентрирано мача. Още преди да е изтекла първата минута „юнаците” стигнаха до гол много лесно. Таранът Асен Солаков пусна хубав пас на Озан Муталибов, който необезпокояван прати топката в мрежата на гостите за 1:0. Защитата на „Родопи” беше разконцентрирана. През първото полувреме играта беше основно в центъра на терена. В 34-ата минута гол на „Родопи” беше отменен от главния съдия на мача Стойчо Стоев, поради засада. В края на частта президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов влезе до тъч-линията, за да претендира, че времето е изтекло. Реферът Стоев му показа часовника си и заяви, че неговият е най-точен и го изпрати обратно на трибините.

През второто полувреме гостите от Момчилград бяха по-добрият отбор на терена. Атаките пред вратата на „Юнак” се редуваха една след друга, а резервният страж на домакините Метин Мустафов (Матьо) на няколко пъти се намеси решително и спаси отбора си от попадения. Все пак в 58-ата минута Цанко Чаушев излезе сам срещу вратаря на домакините и изравни резултата. Този резултат се запази до самия край и изглеждаше, че двата отбора ще поделят по точка, когато в 88-ата минута Ибрям Хасан донесе успеха на „Родопи”след карамбол в наказателното поле на домакините.

След срещата треньорът на домакините Турхан Гьокбайрак заяви, че мачът е бил дерби, достойно и за „В” група. Стана хубав и здрав мач. Не заслужавахме загубата и мисля, че бяхме достоен съперник на лидера в областното първенство, заяви Турхан Гьокбайрак.
Селекционерът на гостите Мюждат Болат подчерта, че са постигнали измъчена, но сладка победа. Според него двата отбора са показали добър футбол за областното първенство, а теренът на стадиона в Ардино е бил в отлично състояние. „Целта пред „Родопи” е „В” група”, заяви новият наставник на момчилградчани Болат.

В следващия кръг отборът на „Юнак” гостува на „Върбица” от Бенковски, а „Родопи” приема у дома „Джебел”.  Срещите ще се изиграят в неделя от 16.00 часа.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини