Мъжете с 10-дневна брада предпочитани от дамите

Ново изследване установи, че брадатите представители на силния пол са най-сексапилни. Според него, жените намират един и същи мъж за по-привлекателен, когато е с 10-дневна брада вместо когато е избръснат.

Учени от Австралия показали на стотици жени и хетеросексуални мъже снимки на 10 мъже в различни етапи на растеж на брадата и ги помолили да оценят снимките според привлекателността, мъжествеността, здравето и потенциалните способности за създаване на дете.

Всеки мъж бил сниман избръснат, с петдневна, с десетдневна брада и с гъста брада. Мъжете с 10-дневна брада се оказали най-популярни сред 351 изследвани жени, а мъжете с гъста брада получили най-висока оценка за родителски потенциал както от жените, така и от 177-те хетеросексуални мъже.

Мъжете с набола брада били най-непривлекателни както за мъжете, така и за жените във всички категории, показва изследването. Учените от университета в Нов Южен Уелс заявиха, че е необходим праг на гъстотата на брадата, за да функционира като сигнал за привлекателност. Те стигнали до извода, че гъстата брада показва по-малка агресивност.

Учените анализирали също така потенциалното влияние на фазата на плодовитост на жените относно начина, по който оценяват мъжете в различните категории. Те забелязали, че жените, които били силно плодовити и в период на овулация, давали високи оценки на мъжествеността на представителите на силния пол в сравнение с жените, които не били в овулация. Но фазата на плодовитост, в която се намирали жените, нямала никакво значение за привлекателността на мъжа.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини