Алиосман Имамов: ДПС е общият ни път към благоденствието

Алиосман Имамов на трибуната в Бял извор

„Малцинствата понесоха най-голямата тежест на икономическата криза. Най-голямата безработица, сринато земеделие, големи осигуровки, данъчно бреме, всичко това се стовари върху гърба на представителите на малцинствените групи в страната”. Това каза в Бял извор, община Ардино  заместник-председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Алиосман Имамов на проведения  традиционен възпоменателен митинг-мевлид в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 г. по време на един от етапите  на т.нар. Възродителен процес в Кърджалийско.

На митинга бяха представени кандидатите на ДПС за народни представители от Кърджали –инж. Ердинч Хайрула, Салиха Емин, Неджми Али и Мукадес Налбант.

На трибуната бяха още председателят на Областния съвет на ДПС Бахри Юмер, кметът на община Ардино Ресми Мурад, областният председател на Младежкото ДПС Байрам Байрам. Тук бе и синът на покойния Кязим Паша – Ибрахим Кязимоглу от Бурса. Имаминът на Бял извор Арслан Хайрула отправи кратка молитва в памет на загиналия по времето на „Възродителния процес”  Кязим Паша.

 «Възродителният процес е един от най-срамните и най-черните страни от съвременната българска история. Това беше време на насилие, противопоставяне. Няма демократичен човек в България, който да не мисли така”, подчерта Алиосман Имамов.

Той призова за отваряне на полиция, съд, специални органи, прокуратура, ДАНС  за малцинствата, защото присъствието им  в тези органи е задължително условие България да се развива нормално.» Няма в света пример на нация и страна, в която да има благоденствие, високи доходи, добър живот, без да е осъществена истинска интеграция на всички религиозни  и етнически общности», каза още  Алиосман Имамов.   „Имаме нужда от вашето доверие. Надявам се, че вие ще намерите общия път към ДПС, защото това е пътя на благоденствието на Родопа планина и на България”, заключи заместник-председателят на ДПС Алиосман Имамов.

 „Дошло е време да си върнем Родопите, да си върнем земеделието. Ние, вашите кандидати за народни представители от този район, които сме расли заедно с вас, работили сме по нивите  искаме да направим специална програма „Земеделие”, която да подпомага нашите тютюнопроизводители и земеделски производители”, обърна се към множеството вторият в листата на ДПС в Кърджали  инж. Ердинч Хайрула. Той заяви, че през последните 4 години Кърджалийска област  е била тотално игнорирана от досегашното правителство. „Ние не искаме правителство на популизма, на подслушванията, на лентичките, на калинките. Ние имаме много подготвени кадри, които бяха прогонени от работа само за това, че носят мюсюлмански имена и са членове на ДПС. Дойде време да се възвърне държавността, защото имаме странното усещане, че у нас хората нямат вяра на държавните институции”, подчерта инж. Ердинч Хайрула и призова присъстващите за по-добра и сигурна България, за по-добра инвестиционна среда и за по-предвидимо правителство да гласуват  за ДПС с номер 40 в интегралната бюлетина.

Салиха Емин четвърта в листата на ДПС в Кърджали  заяви, че поводът за събирането е отбелязване на една тъжна годишнина, която трябва да се запечата дълбоко в сърцата на всеки един от присъстващите. Тя призова симпатизантите и членовете на ДПС  да бъдат повече от всякога единни и обединени. „Днес местният майстор Фикрет Джила е приготвил над 20 казана с пилаф. Нека на 12 май подкрепата, която ще получим от вас да са повече от зрънцата ориз в тях, за да може заедно да определим нашето бъдеще”, каза още Салиха Емин.

В словото си петият в листата на ДПС в Кърджали Неджми Али отбеляза, че този път трябва да дадат урок на управляващите. „Няма как да се състави правителство отново без ДПС, нито вляво, нито вдясно. Имаме ясно изразена платформа и програма и  няма да подкрепим безусловно никого, за да не може винаги ние да бъдем най-удобните виновни за проблемите на държавата. Не може винаги да ни сочат нас с пръст, когато нещо не върви ”, заяви Неджми Али. „Нека вкупом да подкрепим настоящето си. За нас, за младите хора, защото ДПС е единствената партия, която провежда своята политика чрез тях”, призова той.

Шестата в листата на ДПС Мукадес Налбант, която е бивш зам.-министър на образованието от квотата на ДПС по време на тройната коалиция засегна проблемите в българското образование. „Ние бяхме част от екипа, който започна реформите, но те останаха там в края на 2009г., защото оттам нататък трябваше да се продължи с реформи в съдържателната част на образованието, за да  не се превръща училището в касичка, където парите влизат според броя на учениците, а не според качеството на това, което се преподава там”, подчерта г-жа Налбант. Тя пожела на кандидат-депутатската листа на ДПС да бъде успешна не само в областта, но и в национален мащаб. „Ние сме една отговорна партия, която винаги е тръгвала на път с разум. Разумът е това, което ни води и за това, създаденото от нас винаги е полезното за хората”,  каза в словото си Мукадес Налбант.

Кметът на Ардино Ресми Мурад заяви, че като кмет на общината винаги  чувства  гордост и удовлетворение  от това, което е успял да направи за ардинци. „Въпреки трудностите, успяваме да откликнем на вашите потребности. Бял извор ще стане спортния център на общината. В Бял извор ще има модерен стадион и спортна зала, мултифункционално игрище в кв. „Диамандово”. Ние изпълняваме всичко това, което вие искате”, подчерта Ресми Мурад и призова симпатизантите и членовете на ДПС на 12 май да гласуват с номер 40 в интегралната бюлетина за свободна и сигурна България и да кажат не на чуждата воля.

Кандидат-депутатите от ДПС поднесоха венци и цветя пред  паметната плоча на Кязим Паша.


Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини