Слънце на запад, облаци на изток

Днес слънцето ще е щедро над Западна България, облаци ще надвиснат над Източна България. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 3°. През деня над Западна България ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Над източната половина от страната облачността ще бъде предимно значителна и на места там след обяд ще превали краткотраен дъжд. В източните райони ще продължи да духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще скочат до 17°-22°, в София - около 18°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. Над планините от Южна България преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд облачността ще се увеличи и в отделни райони ще превали краткотрайно. Предимно облачно ще бъде над старопланинското било и там ще превали слаб сняг. През по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от североизток, умерен до силен, но с тенденция към края на деня да придобие по-източна компонента. Максималната температура на 1200 м ще бъде 9°, на 2000 м - 2°-3°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна и около и след обяд на места по северния участък ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 13° до 16°. Температурата на морската вода е 10°-11°, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини