Стрелба, експлозии, убит полицай край престижен институт в Бостън

Полицай беше застрелян снощи в кампуса на Масачузетския технологичен институт (Massachusetts Institute of Technology-MIT) в Кеймбридж до Бостън. Съобщава се за стрелба и експлозии в Уотъртаун. Мащабна полицейска операция се провежда в района.

По първоначални данни полицаят, който отговарял за охраната на кампуса в MIT, се отзовал на повикване за нарушаване на реда, когато бил прострелян няколко пъти. По-късно починал в болницата.

Районът веднага бе обкръжен. В спецоперацията се включиха стотици полицейски служители и федерални агенти, хеликоптери кръжат на MIT, предадоха БТА и "Фокус", като се позоваха на световните агенции.
В сайта си престижният частен университет предупреди, че обстановката е "изключително опасна"и призова студентите да не излизат от помещенията.

Според очевидци стрелба и експлозии били чути тази сутрин по улиците около кампуса по време на издирването на убиеца на полицая, предаде Франс прес. Местните медии съобщиха, че един човек е застрелян при престрелка.

Съобщава се за експлозии и стрелба в Уотъртаун до Бостън, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
По предварителни данни са открити и неексплодирали взривове, съобщи CNN.
Полицията призова жителите на Уотъртаун да не излизат от домовете си.

Задържан е най-малко един човек. Не е ясно дали арестът е свързан със стрелбата в MIT.

Кампусът на университета е разположен на около три километра от центъра на Бостън, където в понеделник две бомби избухнаха близо до финалната линия на местния маратон, убивайки трима и ранявайки над 170 души, отбелязва ДПА.
Засега не е установена връзка между двете нападения.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини