Скандали белязаха директното предаване на ТВ7 от Кърджали

Скандални разкрития белязаха директното предаване на ТВ7 от Кърджали посветено на местната власт и проблемите на гражданите. На въпроси на гражданите отговаряха кмета Хасан Азис от ДПС, областният лидер на социалистите и общински съветник Милко Багдасаров и общинският председател на ГЕРБ и общински съветник Илия Илиев. Милко Багдасаров оповести ,че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов оказал натиск върху кмета Хасан Азис, изграждането на парка "Арпезос Север" да се поеме от димитровградска фирма, която е на негов близък. В ход бе формулата Цецо и Кумецо, подчерта Багдасаров. Привърженик на социалистите пък обяви, че местния лидер на ГЕРБ и общински съветник Илия Илиев се е уредил с проект с евро пари за неговото заведение за дюнери.

От ДПС пък наблегнаха на пицата. Те донесоха изрисувана, но празна кутия, с която припомниха метафората на бившия премиер Симеон Дянков за постната пица. Само че в кутията няма дори това. ГЕРБ загърбиха всички общини, които не са техни, затова кутията е празна. Това е нашата оценка, каза областният младежки лидер на ДПС Байрам Байрам.

Присъединилата се към публиката областна управителка Иванка Таушанова попита кмета Хасан Азис къде е единият милион, отпуснат за въженият мост? Там има смъртен случай. Човек натроши краката си, а парите ги няма. Няма прозрачност в харченето на пари от общинската хазна, каза Таушанова. Съветничката от ГЕРБ Веселина Юрукова, попита защо не е осъществен проект на стойност 4,5 млн.лева за социализацията на Перперикон и защо без търг е сменена сметопочистващата фирма в Кърджали.

И трите партии участващи в дебата си бяха довели мощни агитки със знамена и плакати. Те освиркваха представителите на опонентите си. Скандираха се и викове “Мафия”.

Основен въпрос, който бе коментиран, бе съдбата на ОЦК. Участниците в дебата се дистанцираха от съсипването на предприятието. Те посочиха, че то е частно и нито държавата, нито общината могат да направят нещо конкретно. Синдикалист от завода каза, че 80 на сто от металурзите все още са без работа, въпреки обещанията на бившия премиер Бойко Борисов.

Зачекната бе темата за Перперикон. От ДПС показаха чека, връчен от експремиера Борисов за 1 млн.лева за проучвания, който не получи покритие.Областният управител Иванка Таушанова посочи, че времето не е стигнало на кабинета Борисов да се разплати.

Жителка на кв.Байкал разкритикува и тримата участници в дебата за това,че не са направили нищо за изграждането на улица, канализация и осветления там където тя живее. Кмет и съветници посочиха, че е имало отчуждителни процедури, които са приключили. Има проект и обектът е заложен в капиталовия списък на общината.

Гражданка пък донесе кутия за събиране на помощи за майка на дете инвалид, на която и е спрян тока за неплатени сметки. Дължимата сума е 49 лева и водещият на предаването Николай Бареков обеща да ги даде от джоба си. Той също така призова на шега присъстващите да хапнат от дюнерите на Илия Илиев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини