Ученичка намери портфейл със 714 лв. и го върна

Десетокласничката от пазарджишкото училище „Георги Брегов“ Глория Начева върна портмоне със 714 лева на собственичката, която го забравила в панер в един от големите магазини в Пазарджик. Това съобщи майка й Любка Убинова пред „Монитор“.

Двете били излезли заедно на пазар, когато Глория си харесала в местен магазин портмоне. Каква била изненадата на момичето, когато отворило портмонето и видяла вътре надиплени банкноти. В някои от преградките имало вносни бележки и кредитни карти, както и личната карта на жената, която го е изгубила. Тийнейджърката го предала на управителката на магазина и в присъствието и на други служителки преброили наличната сума пари - 714 лв. Портмонето е оставено на съхранение в магазина. Жената, която го е изгубила, може да го потърси там или да се свърже с Глория Начева на тел. 0898369933.

„Дъщеря ми до такава степен се притесни, че е намерила такава сума пари, че не е мигнала цяла нощ“, сподели майка й. Глория учи в музикална паралелка и свири на пиано. Мечтае един ден да учи графичен дизайн, тъй като много обича да снима и да твори на компютъра. „Научила съм децата си на честност и почтеност, затова така емоционално прие постъпката си“, коментира майка й. Бащата на Глория е журналист, в момента е безработен и също много се гордее със стореното от дъщеря си.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини