Фермери доят качествено,учейки се от Интернет

960 библиотеки в цялата страна, 681 от които в села, посрещат утре, 12 април 2013 г., от 10.00 часа, фермери и ветеринари, за да ги учат онлайн как да добиват качествено мляко, съгласно изискванията на европейското и българското законодателство. Чрез глобалната мрежа информацията за кампанията на БАБХ се очаква да достигне до фермерите и в най-отдалечените райони на страната в реално време, едновременно. Инициативата е на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и ще бъде осъществена чрез Програма „Глобални библиотеки –България”.

Кърджалийската регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров” ще бъде един от онлайн домакините.

Презентацията ще се направи от офиса на Звеното за Управление на Програмата, ще участват експерти от БАБХ.

Програма „Глоб@лни библиотеки - България" е съвместна инициатива на Министерство на културата, Програмата на ООН за развитие, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национално сдружение на общините в Република България и Българска библиотечно-информационна асоциация. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона щ.д. от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс".

Инициативата „Глобални библиотеки" на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс" работи за отваряне на света от знания, информация и възможности за повече хора.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини