5 °C

Манипулация!Под въпрос са 15 000 мъртви души в Кърджалийско

15 000 избиратели са под въпрос в Кърджалийският многомандатен избирателен район. С толкова е увеличен броят на гласоподавателите в избирателните списъци за 9-Кърджалийски многомандатен район в сравнение с тези допуснати на парламентарният вот през 2009 г. По актуални данни предоставени от Главна дирекция ГРАО на сайта Кърджали бг вести броят на гласоподавателите, включени в избирателните списъци за обявяване, за парламентарните избори през 2009 г. за Кърджалийски изборен район е 241 084. Гласоподавателите, посочени в избирателните списъци за обявяване, за парламентарните избори на 12 май 2013 г. за Кърджалийски изборен район са 255 493. Разликата е приблизително 15 000 души. Според отговор от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството , на чието подчинение е Главна дирекция ГРАО “разликата в броя избиратели за изборите през 2009 г. и 2013 г. се дължи на демографски фактори (навършили 18 години, починали), на лица придобили или възстановили българското си гражданство, както и на вътрешно миграционни процеси (лица заявили постоянен адрес на територията на област Кърджали)”. От ГРАО твърдят още, че броят на гласоподавателите в избирателните списъци за гласуване на 12.05.2013 г. ще бъде намален, тъй като от избирателните списъци за обявяване ще бъдат заличени следните категории лица:заявилите желание да гласуват в чужбина;гласуващите в лечебни и здравни заведения, домове за стари хора и други социални заведения;гласуващите с подвижна избирателна урна;гласуващите в местата за изтърпяване наказанието „лишаване от свобода" и за задържане; гласуващите на плавателни съдове под българско знаме.

Опитът да се обясни ръстът на избирателите за четири години с 14 309 души или с положителен демографски прираст при отрицателните му показатели е несъстоятелно. Нещо повече - липсват обективни данни за починалите в Република Турция наши изселници. Не се отчитат и трайните и динамичните миграционни процеси по посока на Република Турция и Западна Европа. Не приемаме, че тази разлика ще се стопи при заличаването на определени категории лица.

Кърджали бг вести не изключва манипулирането на списъците за гласуване и настоява за своевременната им проверка от Главна дирекция ГРАО. В противен случай ще остане съмнението за наличието на мъртви души и опит за манипулиране на вота.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
04 дек 2020

Случаен виц

Последни новини