ГЕРБ били с черна каса за изборите в Кърджали,харчели като за последно

Милко Багдасаров

Партия ГЕРБ харчи колосални суми за предизборната си кампания в Кърджали , голяма част от които са с неясен произход. Явно става дума за черна каса. В същото време се тръби,че парите са от партийна субсидия. Тя по наши изчисления възлиза на 28 800 лева, което не може да стигне за наема на седемте офиса на партията в Кърджали, да не говорим за заплати на наетите в тях лица. Това заяви лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров. Той посочи,че парите се държат от едно лице и се разпределят еднолично, което поражда още по сериозни съмнения. Не е ясно колко харчат герберите и за клубовете по общини,каза Багдасаров. Той посочи, че само на организацията в Кирково, на която ГЕРБ разчита много за вота се полагат около 6 000 лева от субсидията, които там не са и помирисвали.

Багдасаров смята,че и опитите да се говори за дарения също не издържат.Членовете на ГЕРБ- Предприемачи дават в партийната кааса едва по 50 лева месечно.

Докато ГЕРБ демонстрира финансово благосъстояние, БСП в Кърджали едва успява с партийната субсидия да си покрива разходите за клуба.

Хората на Борисов превръщат кампанията във пир по време на чума, смята Багдасаров.

Той припомни също, че на национално ниво ГЕРБ разполага с милиони и само за конференцията си в “Арена Армеец” хвърли 150 бона. В същото време БСП е принудена да тегли кредит от 2 млн.лева за да покрие разходите по кампанията си.

Още от сега е ясно кой ще има финансовия ресурс да купува гласове и защо интересът на ГЕРБ към ромските квартали се засили преди изборите, подчерта Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини