Доц.Димитър Арнаудов начело на листата на “Модерна България” в Кърджали

Гражданската листа „Модерна България” издигна пълни кандидатски листи във всички избирателни райони на страната с една ясна мисия – смяна на олигархичната система с управление под граждански контрол и справедлива икономика. Това съобщиха от гражданското движение.
Всички 240 граждански кандидати са издигнати от повече 60 граждански организации и инициативни комитети от състава на непартийното Движение „Модерна България”, както и с подписки от граждани. Те включват изтъкнати университетски преподаватели и експерти, юристи, лекари, икономисти, ръководители на неправителствени организации, общественици, студенти и организатори на протестите от различни градове. "Зад всяка кандидатура стои ясната обществена отговорност на издигналите ги граждански структури. Активни граждани, които в своята сфера са работили конкретно за смяна на олигархичния модел, а не анонимни хора, които са мълчали и бездействали през годините на прехода. Личности, обединени около Гражданския манифест за смяна на системата, приет от Движение „Модерна България” на 24 юни 2012 г., който предвижда 20 конкретни реформи за поставяне на политици и закони под граждански контрол. Това са част от критериите, на които отговарят гражданските кандидати. Сред тях няма бивши министри и зам. министри, защото тези държавни длъжности са пряко отговорни за разпореждането с публични ресурси. Не са включени и хора, заемали други държавни или обществени постове, за които са останали неразсеяни съмнения за корупция, злоупотреби и разхищения", посочват от "Модерна България".
Начело на гражданските листи в София застават: в 25 МИР - проф. Владимир Чуков и политологът и преподавател във Философския факултет на Софийския университет Емил Георгиев, който е и водач на гражданската листа в София-област; в 24 МИР – гражданската листа се води от преподавателят в Юридическия факултет на Софийския университет Здравка Кръстева, следвана от правозащитникът Петър Кичашки; в 23 МИР – юристът Борислав Цеков, следван от медийният експерт д-р Иво Инджов. В двата пловдивски района начело на гражданската листа са издателят Божидар Савов и собственикът на най-голямата агенция за външна реклама Румен Кривицки. В Кюстендил начело на гражданската листа е Лилия Манчева, която е основното лице на протестите в града. В Пазарджик – гражданската листа се води от общинският съветник Илия Джамбазов, а в Смолян – от журналистът и собственик на местния телевизионен канал „Фотон-К” Петър Кадиев. В Благоевград начело на гражданската листа е Борислав Цеков, следван от Лазар Карадалиев от сдружение „Екострума”, а в Перник начело е юристът Ивилина Алексиева. В Русе гражданската листа се води от доц. Мими Корнажева, преподавател по европейска интеграция в Русенския университет. В Стара Загора начело на гражданската листа е общинският съветник адвокат Александър Желязков, в Хасково – д-р Людмила Тодорова, председател на Съвета на българските аграрни организации, в Сливен от юристът Михаил Димитров. Във Варна гражданската листа се води от проф. Владимир Чуков, а в Бургас от университетският преподавател Здравка Кръстева. Начело на гражданските кандидати във Видин е правозащитникът Петър Кичашки, в Монтана експертът по европроекти и земеделие Свилен Колев, а във Враца от адвокат Пламен Петков. За Плевен и Ловеч гражданската листа се предвожда от Михаил Шишков от Независимия съюз на потребителите в България, във Велико Търново от юристът Михаил Михалев, Габрово – Даниел Бурмов, предприемач в земеделието, Ямбол – Петьо Анастасов, предприемач. За Разград гражданската листа се води от писателя и преподавател Ибрахим Карахасан-Чънар, а в Кърджали – от един от основоположниците на модерния български национализъм доц. Димитър Арнаудов. В Силистра начело е предприемачът Радомир Георгиев, в Шумен – кметът на с.Каспичан Аспарух Рангелов, в Добрич – юристът Климент Костов, в Търговище – Светла Иванова.

Източник: фокус

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини