Жълт код за обилни валежи е обявен за Кърджали

Жълт код за обилни валежи е обявен за 20 области в страната днес. Това са Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Търговище, Велико Търново и Габрово и Русе. Там на места ще се излеят до 20 литра на квадрат. Преди обяд на отделни места в Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Небето ще се изплаче до довечера. Максимални температури - между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 12°. В София – около 7°.Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) -БАН, цитирана от Фокус.  

Над Черноморието ще се задържи облачно, с валежи от дъжд. Все още по-значителни количества ще има преди обяд, но по-късно през деня с тенденция за отслабване. Максималните температури ще са между 8° и 10°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала, в най-южните райони до 5 бала. Температурата на морската вода е 8-9°.
Над планините ще остане облачно, с валежи от дъжд, а над 1300 метра - от сняг. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Източник: http://dartsnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини