Черен пиар и мургави избиратели ще решат вота край Арда

Големите партийни играчи обявиха водачите на своите листи в Кърджали. Те с нищо не изненадаха политическите наблюдатели и оправдаха лошите очакванията на тези две хиляди кърджалийци, излезли на гладния протест пред паметника на Васил Левски. Казано простичко стари лица, от които се чакат нови послания. Голямата тройка ДПС,ГЕРБ и БСП се спря на Лютви Местан, Цвета Караянчева и Милко Багдасаров. От гледна точка на предизборната кампания на партийните апаратчици изборът е добър. Кандидатите за водачи са популярни. Социологически сондажи сочат,че някой даже се ползват с добър рейтинг на одобрение за по един мандат.

Но хората искат промяна. Те не очакват от старите партийни кадри сериозни ангажименти. Защото през последните години кърджалийци искат малко,но достатъчно- работни места за себе си и бъдеще за децата си.Обезлюдаването на региона е точната оценка, която те дават на политическите сили. Те не свързват бъдещето си с техните обещания.

Големите политически играчи направиха нещо позитивно. Те предпочетоха местни кандидати. Хора на които тук може да бъде поискана отговорност.Софийските парашутисти са определено нежелани.

Какво можем да очакваме от кампанията на тримата. Концертите на фолкдиви само биха раздразнили огладнелия избирател, макар,че зрелищата вървят по време на избори. Старите клетви за права и свободи и еврофондове за магистрали също не вършат работа. Съдейки по проявите на национално ниво и тук можем да чакаме ожесточен черен пиар. Компромати и клевети в изобилие. От което образа на водачите ще стане все по мургав. Точно като избирателите, които ще решат вота. Те още от сега чакат традиционните петдосетолевки. С това се измерва цената на демокрацията край Арда.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини