Три бронза за боксьорките ни,готвят се за купа “България” в Кърджали

Медалисктите

Три бронзови медала завоюваха на държавния личен шампионат състезателките от кърджалийският клуб “Арда-бокс”Севилай Ахмед, Теодора Петрова и Наиме Фаик достигнаха до полуфинали и заслужено спочелиха бронзовите отличия. Останалите две състезателки Хафизе Осман и Лилия Найденова играха срещу националки с отличия в олимпиади и европейски първенства и загубиха още преди да стигнат четворката. Те останаха на пето и шесто място в класирането в своите категории.

Конкуренцията бе жестока. Участваха 24 отбора от цялата страна,съобщи за Кърджали бг вести треньорът на отбора Стоян Узунов.

Този месец пред боксорите ни стоят още две състезания. Едното е за момчета в Пловдив, където ще се представим с десет състезатели. Другото е в Търговище за юноши старша възраст.

Тази година Кърджали ще бъде домакин на турнира за купа “България” и кръг от републиканското. В момента трескаво се изработва ринг според олимпийските стандарти. Готова е металната конструкция.Остават да се закупят въжета,ностилки възглавници. Боксьорите и ръководството на клуба се надяват на спомоществователи, които да подпомогнат изявите им. Необходимата сума за окомплектоването на ринга е 10 000 лева.

Георги Кулов

На ринга
Найме Фаик
Севилай Ахмед
Теодора Петрова
Ринга
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини