Конкурс за управител на болницата обявяват в Ардино

Снимки: Гюнер ШЮКРИ

Двадесет и един проекта за решения бяха включени в поредното заседание на общинския съвет в Ардино. Първоначално внесените от председателя Сезгин Байрам пректи бяха 16, но впоследствие бяха внесени още няколко от кмета на общината Ресми Мурад. Местните парламентаристи изслушаха информации от Държавно горско стопанство „Ардино” и Районното управление на полицията.

Кандидатстване по два проекта бяха следващите докладни, по които се произнесоха общинските съветници. Първият от тях бе „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики в община Ардино” по открита процедура за подбор на проектни предложения по оперативна програма „Административен капацитет” /ОПАК/.

Вторият бе за кандидатстване пред СНЦ „МИГ-Ардино” по Стратегията за местно развитие на територията на община Ардино, одобрена по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. с проект „Водоснабдяване на група населени места от местността „Догру”, землището на с.Търна, кметство Долно Прахово, община Ардино.

Прието бе решение за кандидатстване пред СНЦ „Ардино” по Стратегията за местно развитие на територията на община Ардино, одобрена по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. с проект „Подобряване на средата за предоставяне на културни услуги в Читалище „Родопска искра” гр.Ардино”.

Кметът на общината Ресми Мурад поиска одобряване на промени в структурата на общата и специализирана администрация на общинска администрация – Ардино в изпълнение на Наредбата за прилагане на класификатора на длъжностите в администрацията.

Съветниците приеха още годишен план за развитие на социалните услуги на общинско равнище през периода 2014 г., както и решение за провеждане на конкурс за управител на МБАЛ „Ардино” ЕООД. Одобрени бяха и докладите за осъществените дейности на читалищата за 2012 година.

Живко ТЕНЕВ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини