Мъжете са на изчезване

Мъжете са изчезващ вид. Това твърдят руски учени, след мащабно изследване на популацията в страната и репродуктивните възможности на населението.
Специалисти от държавния медицински университет с тревога установяват, че семенната течност при мъжете е с влошено качество, съобщи  бТВ.
"Нашето проучване откри промяна не само в качеството, но и в количеството на спермата, като сперматозоидите буквално плуват в токсична супа", обясни Шамил Галимов от Държавния медицински университет.
"Преди 20 години смятахме за норма 200 милиона здрави сперматозоиди на милилитър. Днес обичайната бройка е 15 милиона", заявява Маргарита Аншина - директор на Център за репродуктивни изследвания.
Руските учени са открили, че в семенната течност на руснаците има високо количество от опасните вещества - олово, мадмий и дори живак.
"Като добавим и стреса от войни, терористични заплахи, замърсяване на околната среда - всичко това води до ниска раждаемост на момчета, защото мъжките хромозоми са по-чувствителни на такива вредни влияния", поясни Шамил Галимов.
Доказателство за стряскащата тенденция е първият учебен ден в Русия. Момичетата надминават близо двойно момчетата.
Притеснително е още, че в Русия средната продължителност на живота при мъжете е 60 години, а жените ги надживяват с цели 12 години повече.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини