Местан мери сили с Цветанов не в Кърджали ,а в Благоевград

Лютви Местан

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган остава извън листите на движението, въпреки че има множество номинации. До края на седмицата се очаква партията да обяви листите си по места.

Лидерът на ДПС Лютви Местан и зам.-председателят на ГЕРБ и бивш МВР шеф Цветан Цветанов се очаква да премерят сили в депутатската битка в Благоевград. Бившите управляващи ще обявят днес водачите си официално, но до вчера идеята бе Цветанов да поеме Благоевград след отпадането на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

По традиция пък лидерът на ДПС води в пиринския регион и в Кърджали.

Битката в столицата на Източните Родопи

също ще е колоритна. Там срещу Местан ще се изправи бившият депесар и младежки лидер Корман Исмаилов, който заедно с Касим Дал сформира партия НПСД. Те ще участват във вота заедно с НДСВ. Водач на ГЕРБ се очаква да е бившата зам.-шефка на ПГ Цвета Караянчева. Разчети на хората на Местан не изключват партията на Бойко Борисов отново да вземе мандат. А в структурата на ДПС има искри заради подредбата на листата след Местан.

БСП издига местния си лидер Милко Багдасаров, а "Движение България на гражданите" - скулптора Велислав Минеков.

От листите на ДПС почти със сигурност ще отпаднат двама ветерани - депутати от Великото народно събрание до днес: Юнал Лютфи и Ремзи Осман, разказаха партийци. Неотдавна почетният председател Доган е намекнал, че оттеглянето не би трябвало да се изчерпва с неговото. Напрежение има за листите в Силистра, Велико Търново, Пловдив.

Напрежение в БСП заради гражданската квота

Водачите на БСП са ясни, но напрежението в партията продължава заради вторите в списъците. Очаква се в поне 10 региона тези позиции да се заемат от коалиционни партньори и хора от т.нар. гражданска квота.

Труд

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини