Силно земетресение разтресе Южна България

Трусът е бил регистриран в близост до Елхово минути след полунощ, мощността му е била 4 по скалата на Рихтер.Силно земетресение разтресе Южна България тази нощ. Трусът е бил регистриран в близост до Елхово. Усетен е бил в първите минути след полунощ, а мощността му, за разлика от усетените в последните няколко месеца земетресения у нас, които са били най-много до 3-та степен по скалата на Рихтер, тази нощ е била с магнитуд от 4, съобщи сайта elhovonews.info.

По данни на националната сеизмологична служба, епицентърът на труса е бил на 45 км в северозападна посока от Кермен, на 17 км от Нова Загора и на 46 км в северозападна посока от Елхово. Земетресението е било усетено дори и от жителите на Ямбол.

Местните жители споделят, че най-силен е бил трусът в близост до епицентърът му, който е бил регистриран на около 30 км от известния район „Манастирски възвишения”, част от „Светиилийските възвишения”, които се намират в югоизточна посока от Нова Загора. Точните GPS координати на земетресението от тази нощ са Север 42,54 и Изток 26,21.

Огнището на труса е било на дълбочина само от 3 км. За щастие земетресението от тази нощ не е нанесло никакви материални щети и няма пострадали хора.

Вчера, около обяд, в близост до този район имаше трус, с който отново Земята показа, че е жива. Този път земетресението е регистрирано в района на Стара Загора, близо до село Опълченец, разположено на 156 км от София. Епицентърът на труса е бил 2,5 по скалата на Рихтер, а огнището му е било на дълбочина от 10 км.

Източник: http://lubopitno.org

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини