Треньорът на „Арда 2008”: Карагяуров е клеветник

Арда 2008

Нямах никакво намерение да се занимавам с обвиненията на треньора на „Арда Уникум” Калин Карагяуров, защото подобни твърдения може да се родят само във болен мозък, но след като ми се обадиха много хора,свързани с нашия прекрасен спорт, реших да отговаря на този така наречен „скандал”. Искам да припомня на господин Карагяуров, че да обвиняваш състезатели за вземане на допинг без да имаш нито едно доказателство за това е клевета. А да хвърляш петно върху спорта в Кърджали е недопустима.

Заявявам най-отговорно, че няма състезател от нашия клуб, който да взема забранени стимуланти.Готов съм да подложа всички спортисти от клуба на допинг тест.

Според мен причината за истерията на Карагяуров е, че с два проведени лагера е решил, че ще може да ни бие. Това няма как да стане, защото в клуба му само двама ватерполисти са на възраст юноши старша. Останалите са родени през 1998 и 199 година . Не може тези деца да играят срещу по-големи с пет години от тях състезатели и да ги победят. Нормално е те да загубят, а целта на треньорът им би трябвало да бъде те да се обиграват в мачовете. Целта на нашия клуб е да продължим да играем в държавното първенство без претенции за някакво класиране.Основната ни задача е от юношеския отбор да подготвим добри състезатели за мъжката формация и те да бъдат калени в мачовете на шампионата. Ако успеем да се класираме на по-челно място ще е добре дошло за самочувствието на нашите юноши и са спортната слава на Кърджали.

Основна цел на ръководството на „Арда 2008” е най-после в нашия град да има действащ покрит плувен басейн. За целта сме провели много разговори с общинската власт, кмета на общината и със спортни деятели. Председателят на Българската федерация по водна топка в най-скоро време в Кърджали ще пристигне на среща с инж.Хасан Азис за да може федерация, държава и община заедно да решат този дългогодишен проблем.

Малко са градовете в страната, които имат два клуба по водна топка. Кърджали е един от тях благодарение на добрата школа, която сме имали през времето и любовта на стотици хора към този спорт. Лично аз смятам, че двата клуба – „Арда 2008 „ и „Арда Уникум” трябва да си сътрудничат, защото имат една и съща цел, а не да си разменят безпочвени обвинения.

Иван Кръстев

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини