"Сървайвър" взе жертва във Франция

Риалити проект взе човешка жертва - 25-годишният Жералд Бабин, почина от сърдечна недостатъчност в първия ден от новото издание на популярната игра "Сървайвър" във Франция.

Младежът се почувствал зле след първото състезание по теглене на въже, веднага след пристигането на участниците на остров в Камбоджа. Продуцентите са разпоредили играта да бъде спряна незабавно.

Младият Жералд заедно с всички останали Сървайвъри участвал в надпреварата, но още по време на играта се оплакал, че ръцете му изтръпват, пише kliuki.bg. Лекарят от придружаващия екип го прегледал незабавно и открил признаци на сърдечна недостатъчност. Според него младият мъж трябвало веднага да бъде хоспитализиран, заради което екипът извикал медицински хеликоптер.

Драмата прераснала в трагедия за всички участници в предаването, когато сърцето на Жералд внезапно спряло. Медиците от хеликоптера се опитали да реанимират младия човек и няколко пъти по време на полета го връщали към живота, но при пристигане в болницата в най-близкия град Сиануквил, младежът бил мъртъв.

Френският тв канал TF1, който притежава лиценза за снимките на "Сървайвър", е изразил съболезнования на близките на момчето и е обявил окончателно решение за спиране на проекта. Преди началото му всички одобрени участници са преминали през щателен медицински преглед.

В България също има един смъртен случай в "Сървайвър". По време на четвъртия сезон на шоуто певецът и тогавашен кмет на Раднево - Нончо Воденичаров, почина по време на едно от състезанията в шоуто. Тогава проектът не бе спрян, а продължи до края.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини