Михалевски: Победата на БСП ще бъде победа за българските граждани

Бързината е половин победа, така че обявяването на водачите на листите толкова рано бе важно за БСП. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Димчо Михалевски.На въпрос дали отстраняването на Румен Петков и Румен Овчаров от постовете им като водачи на листи не е обида към тях и негативна оценка за работата им, той отговори, че на нито един от левицата не е самоцел да бъде народен представител. Ние искаме да дадем нужното послание на обществото.

По думите му, това не е било лесно решение. За нас всеки един от нашите другари, които години наред бяха остриетата на партията и защитаваха ценностите й, е ценен, но е значим и за България. Ценим хората си и по никакъв начин няма да ги игнорираме. Но искаме да покажем, че сме готови и правим промяната, от която има нужда. Сергей Станишев също обяви, че няма да бъде премиер в новото правителство. Искаме да покажем, че имаме нужния подход към новата политика, от която България има нужда, а тревогата, която цари в българските граждани, е много голяма, подчерта той.

Нашата задача е да бъдем в момента първа политическа сила и да спечелим изборите, което е условието да се подсигури стабилността в държавата. Разчитаме на гражданската квота като добавена стойност в листите. Имаме и много нови лица, силно представителство на млади хора, уточни Михалевски.

Победата на БСП ще бъде победа за българските граждани, заключи той.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини