Старите кучета в ДПС повеждат нови лица в листата в Кърджалийско

Салиха Емин

Ердинч Хайрула, Метин Байрамали, Ремзи Осман, Ресми Мурад, Салиха Емин и Шинаси Сюлейман са фаворитите на седемте общински структури на ДПС в номинациите за кандидат-депутати. Почетният председател Ахмед Доган и лидерът Лютви Местан пък са най-желаните имена в партийните редици на Движението. Доверието към тях от страна на активистите в Кърджалийско е стопроцентово.

Пред партийната централа в София вече са представени всички протоколи от разширените заседания на общинските съвети. Общо номинираните са повече от 30.

“Последна дума при подреждането на депутатските листи ще има централното ръководство. Имената на кандидатите ще се подредят според очакванията на хората, настроенията по населени места и необходимостта от специалисти в различни сфери за Парламентарната група на ДПС. Очакванията на младежките организации и женските дружества също ще бъдат от значение при сформирането на листите”, съобщи областният лидер на ДПС Бахри Юмер.

Топ 3 в Кърджали се оформя от Салиха Емин и младите Муса Юсуф и Айхан Етем. Салиха Емин спечели гласуването и в Джебел, следвана от бившия лидер на Младежко ДПС Джейхан Ибрямов и Неджми Али В Крумовград активистите на ДПС подкрепиха председателя на местния парламент Метин Байрамали, зам.-кмета инж. Абидин Хаджимехмед и Салиха Емин. Момчилградската листа е водена от партийния лидер и бивш общински кмет Ердинч Хайрула, следван от зам.-кмета Ерол Мехмед и бившия зам.-министър на образованието Муккадес Налбант. Председателят на общинския съвет в Кирково Шинаси Сюлейман получи най-много гласове, следван от Неджми Али и Салиха Емин. Структурата на ДПС в Черноочене единодушно подкрепи Ремзи Осман. Кметът Ресми Мурад, Салиха Емин и шефът на ГРАО Мехмед Алиев пък са с най-много гласове в Ардино.

Мехмед МЕХМЕД

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини