Нови успехи на младите майстори

Учениците от СОУ „Вл. Димитров – Майстора” са не само талантливи музиканти и художници, отдадени на изкуството. Те разнасят славата на своето училище и нашия град, като участват на различни конкурси и състезания. В навечерието на пролетта талантливите ученици участваха в два конкурса – „Ключът на музиката” и „Орфеево изворче”.

       За първото национално състезание „Ключът на музиката” в гр. Пловдив бяха класирани: Теодора Вълчева, Виктория Бъчварова и Мариян Арсов, подготвени от класния си ръководител Гергана Русева. Представянето им беше отлично  в едно много трудно състезание измежду 995 участника от ІV клас.

       Гордост за всички нас са учениците на преподавателя по музика г-н Камен Арсов, спечелили грамоти в конкурса „Орфеево изворче” в гр. Стара Загора: Моника Николова, Елис Дурмуш, Биляна Арсова. Най-голяма радост ни донесе гласът на младата родопчанка Вероника Чакърова. Изпълнението й покори всички и спечели Златна Лира на Орфей. Тя е закърмена от малка с народната песен, но големите й успехи дойдоха след като постъпи в музикалната паралелка на СОУ „Вл. Димитров – Майстора”.

       Благодарим за съдействието на Община Кърджали, които подкрепиха участието на нашите певци в конкурса. Пожелаваме на учениците и техните преподаватели нови бъдещи успехи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини