“Атака” готови на тройна коалиция с ГЕРБ вдясно

Единната народна партия се регистрира за изборите през май. Лидерът на формацията Мария Капон изрази силната си надежда именно те да са добрата изненада на вота. "Бихме участвали в коалиция, за да не навлиза страната ни в поредица от избори, като със сигурност няма да приемем с БСП, но с ГЕРБ - категорично", коментира тя. И припомни, че са имали много критики към партията на Бойко Борисов, но въпреки това, те са един от възможните им партньори.

Капон уточни, че ЕНП ще заложи предимно на млади и амбициозни хора, повечето от които за първи път влизат в политиката и ще участват самостоятелно на изборите. Тя се надява България да има дясно-центристко управление в бъдеще.

"Атака" също подаде документи днес в ЦИК. Според лидера на партията Волен Сидеров всеки в политиката може да поправи грешките си. Попитан каква ще е позицията им към ГЕРБ в следващия парламент, той отговори: "Зависи как ще се държат ГЕРБ и дали са си взели поука от управлението си".По думите му всеки човек може да поправи грешките си, а доверието да бъде проверявано.

Междувременно лидерът на ДСБ Иван Костов потвърди, че партията ще се яви на изборите заедно със съюз "Единство". Вероятно ще има и трети партньор, но Командира не пожела да обяви за коя политическа сила става въпрос, предаде БНТ. Отдавна обаче се твърди, че това може да е Български демократичен форум, който е сред основателите на СДС, а в момента се оглавява от Жаклин Толева.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини